Sportovní úspěchy ve školním roce 2017/2018

Rádi bychom Vám představili naše největší sportovní úspěchy ve školním roce 2017/2018

Basketbal - hoši 8. - 9. třída

Družstvo našich starších kluků dokázalo postoupit do republikového finále, které se konalo 25. - 26. dubna v Děčíně. Cesta do finálového kola nebyla lehká. Bylo nutno zvítězit v okresním kole, krajském kole a v kvalifikaci na rep. finále. Celkově jsme obsadili páté místo, což je velký úspěch.

Fotogalerie            Video

Badminton - smíšené družstvo žáků 6. - 7. tříd

Smíšené družstvo, které se probojovalo do republikového finále, po postupu z krajského kola, vybojovalo celkové páté místo. Finále se konalo 25.dubna a pořádal plzeňský krajský badmintonový svaz s naší spoluprací.

 Fotogalerie

 

 jr.NBA - basketbalová soutěž pro žáky z 1. stupně

I pro začínající basketbalisty je organizována úžasná celorepubliková soutěž s motivačním názvem jr.NBA. Letos byl spuštěn již třetí ročník a vzhledem k velkému zájmu musejí školní týmy projít kvalifikacemi, aby se dostaly do základní části, která čítá pouze 30 týmů z celé republiky. Nám se podařilo projít přes dvě kvalifikační kola a v září nás v Praze čeká slavnostní draft.

 Fotogalerie 

 McDonald´s Cup 2018 - žáci z 4. - 5. tříd

Fotbalová celorepubliková soutěž, které se každoročně účastníme, měla pro nás letos nádech úspěch. Po postupu z obvodního a okresního kola, jsme měli možnost se  střetnout s nejlepšími celky plzeňského kraje. Konečné třetí místo je pro nás velkým úspěchem.

 

Štafetový pohár - 1. stupeň

Jak sám název soutěže napovídá, jde o atletické klání, konkrétně ve štafetovém běhu družstev. Běží vždy smíšená družstva na tratích 8x 100 metrů a 8x 200 metrů. Výsledný čas je součtem jednotlivých rozběhů. Naše škola zvítězila v okresním i krajském kole a probojovala se do republikového finále do Kolína, které připadlo na 24. května. Celkem se zúčastnilo 16 škol. Nevedli jsme si špatně a i přes pád v jednom z běhů jsem nakonec obsadili úžasné 4. místo.

 Fotogalerie               Video

Golfový turnaj základních škol - 1. stupeň

Veliký turnaj, který se konal 4. - 5. června v golfovém resortu Kaskáda Brno, byl uspořádám pro školy, které vstoupily do projektu "Se školou na golf". Družstva byla šestičlenná a soutěž spočívala nejprve ve hře dvojic na rány systémem Texas scramble, která se hrála na tamní akademii a dále v dovednostních soutěžích. Po celkovém součtu ran ze hry a odečtu bodů z dovedností jsme turnaj vyhráli a do školy jsme přivezli krásný putovní pohár.

 Fotogalerie               Video